ÇALIŞMA ALANLARI


Banka Hukuku

Banka hukuku banka işletmesini ve bu işletmenin hukuki ilişkilerini düzenler. Diğer ifade ile banka hukukunun konusunu banka işletmesi ve bu işletmenin üçüncü kişilerle olan
hukuki ilişkileri oluşturur.


İcra İflas Hukuku

Borçlu ve alacaklı arasındaki ilişkiyi resmi kurallar eşliğinde kanunlara döken hukuk birimidir. Borçlu kişinin, ödemesi gereken borcu zamanında ödememesi durumunda neler yapılacağı ya da ne gibi yaptırımlara maruz kalacağının yanı sıra alacaklı kişinin sahip olduğu hakları da kapsamakta ve ifade etmektedir. Bu durumda icra takibinin nasıl yapılacağı ve sürecin nasıl işleyeceği de yine bu hukuk birimi tarafından ele alınıyor. İcra takibinde hangi yasaların geçerli olduğu ya da hangi kanunların takip edileceği de icra ve iflas hukuku ile birlikte karşılık bulacaktır.


Borçlar Hukuku

Borçlar hukuku bir özel hukuk dalıdır ve eşitler arasında meydana gelen ve borç ilişkisi adı verilen hukuki ilişkilerin incelendiği bir disiplindir. Borçlar Kanunu özel hukukta borçlar hukukuna kaynaklık eder ve borçlar hukuku alanına giren borç ilişkilerini düzenleyen bir kanundur. Borç ilişkisi kavramı, özel hukuk açısından tanımlandığında, alacaklı ve borçlu adı verilen iki taraf arasında meydana gelen ve borçlu olan tarafın alacaklıya karşı belli bir davranış biçiminde (edimde) bulunmakla yükümlü olduğu, alacaklının da borçludan bu davranış biçiminin yerine getirilmesini isteyebileceği (ifayı talep edebileceği) hukuki bir bağdır.


Vergi Hukuku

Vergi hukuku, mali hukukun bir dalıdır. Bu hukuk dalı, mali hukukun gelir kısmını
inceler. Vergi hukuk, vergi, resim, harç, şerefiye, harcamalara katılma payı ve benzeri gelirlerle ilgilenir. Vergi hukuku Kişilerle devlet arasında vatandaşlık ilişkisinden doğan vergi ödevinin niteliğine, vergi borcunun doğması ve ortadan kalkmasına ilişkin maddi ve şekli hukuk kuralları bütünüdür.


Ticaret Hukuku

Ticaret hukuku, hukukun, ticaretle ilişkili tüm mevzuatı kapsayan bir alt dalıdır. İşletmeler, tacirler, bireyler arasındaki ticari ilişkileri, alışverişi ve tarafların haklarını düzenler.


Eşya ve Gayrimenkul Hukuku

Eşya hukuku, kişilerin eşya üzerindeki egemenlik ve tasarruflarının nitelik ve türlerini,
onların bu egemenlik dolayısıyla diğer kişilerle olan ilişkilerini düzenleyen hukuk dalıdır. Eşya hukukunun konusunu büyük ölçüde ayni haklar oluşturur. Ayni haklar, eşya denen maddi mallar üzerinde sahibine geniş yetkiler veren ve herkese karşı ileri sürülebilen haklardır.


Turizm Hukuku

Turizm Hukuku, bir hizmet endüstrisi olan turizm olayını düzenleyen kurallar bütününü ifade etmektedir. Turisti, turizm kuruluşlarını ve bunların birbirleriyle olan ilişkilerini düzenleyen kuralların tamamı turizm hukukunu oluşturmaktadır. Turizm hukuku kamu ve özel hukuk kurallarının birlikte uygulandığı ve ulusal olduğu kadar uluslararası boyutu da olan bir hukuk dalıdır.


İş Hukuku

İş hukuku, işçiyle işveren arasındaki iş ilişkisini düzenleyen hukuk dalıdır. İş Kanununa göre işçi, bir iş sözleşmesine dayanarak çalışan gerçek kişiye denir. İşveren, işçi çalıştıran gerçek veya tüzel kişilere ya da tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlara denir. İşçiyle işveren arasında kurulan ilişkiye iş ilişkisi denir (İş Kanunu, m. 2). İş hukuku dinamik bir yapıya sahip bulunmakta, kapsadığı konular sürekli bir gelişme ve değişme göstermektedir. Bununla birlikte, iş hukukunun alanına giren konuları başlıca iş hukukunun genel esasları, bireysel iş hukuku ve toplu iş hukuku bölümleri altında toplamak mümkündür.